Programma

Wat doet Stichting Kindervakantiespelen Ter Aar?
Elk jaar in de laatste week van de zomervakantie organiseert Stichting Kindervakantiespelen Ter Aar een leuke timmerweek voor kinderen in de leeftijd 4 tot 13 jaar. De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers.

Hoe zijn we ontstaan?
Wij zijn een stichting, ontstaan uit een overleg van de gemeentelijke werkgroep ’Sportieve Recreatie’ op 6 mei 1966.

Wat organiseren wij?
In de week hebben we twee opties voor kinderen van verschillende leeftijden. Voor de kleinsten (4 tot 7 jaar), organiseerden we voorheen  ’de Kidsclub’; ’n soort knutselclub met straattekenen, spelletjes en ’, filmvoorstelling. Maar we merkten, dat de animo daarvoor wat terugliep. Daarom hebben we voor die leeftijdsgroep nu de minihuttenbouw bedacht, waar zij ook hutten timmeren; daarbij ’n beetje geholpen door de leiding maar ook door de ouders van de kinderen. Dit hebben we ingevoerd in 2022 omdat we na de corona periode een te kort hadden aan vrijwilligers. 

De grote huttenbouw is voor kinderen vanaf 8 jaar tot dat ze groep 8 verlaten. Ze mogen van thuis alleen een hamer en ’n (hand-)zaag meebrengen en wij zorgen, met dank aan onze sponsoren, voor spijkers (geen schroeven) en voldoende hout (1-à 2.000 pallets) Zij moeten hun hut zelf bouwen; de leiding houdt dan alleen ’n oogje in het zeil om te zien of de bouwsels veilig genoeg en ook voldoende waterdicht worden. Want deze groep mag ook één nachtje, na het avondspel op donderdag, in de hut overnachten. 

Ook organiseren we in de week op dinsdagavond een vossenjacht. Voor kinderen in de leeftijd tot 13 jaar. In een deel van Ter Aar zit de vossen verstopt. De vossen hebben een letter bij zich met die letters kan een woord gevormd worden. Als ze aan het einde het woord goed heb krijgen ze een lekkere  beloning.