Mini Huttenbouw

Mini Huttenbouw

Ook dit jaar hebben we weer de mini huttenbouw, dit is voor de kinderen van 6 en 7 jaar die al willen meedoen met de huttenbouw maar nog te jong zijn. Zo kunnen deze kinderen alvast een beetje de sfeer laten proeven van de huttenbouw, en nog belangrijker: ze leren alvast een beetje timmeren. De kosten zijn dit jaar €10 voor de 3 dagdelen.

Per groepje krijg je een eigen leiding toegewezen, hierdoor krijgen de kinderen continue begeleiding, en is de veiligheid ook beter gewaarborgd. Bij groepjes van 5/6 kinderen krijgen ze zelfs 2 leiding.
Zoals u al leest hebben wij een hoop vrijwilligers hiervoor nodig, en daar is altijd erg lastig aan te komen. Vandaar dat wij dit jaar wederom een maximaal aantal kinderen hebben van 30.
Natuurlijk vinden we het spijtig dat we dit jaar weer een maximaal aantal moeten hanteren. Dit komt vooral omdat wij voor deze groep onvoldoende vrijwilligers hebben die ons willen ondersteunen bij de voorbereidingen en de uitvoering.

We werken hard aan het werven van enthousiaste mensen die ons hierbij willen helpen, maar het is tegenwoordig lastig om hiervoor mensen te vinden.
Daarom zijn we op onze huidige vrijwilligers ook zo zuinig en zijn we super blij dat hun tijd maken voor de kinderen van deze buurt.

DUS, mocht je zin en tijd hebben om te komen helpen tijdens het onderstaand programma, meld je dan aan door een mailtje te sturen naar bestuur@kvs-teraar.nl of via de aanmeldlink op de website.

Het programma van de mini huttenbouw is dit jaar als volgt:

Maandag 26 augustus     13:00 – 15:30       (Hut timmeren)

Dinsdag 27 augustus        9:30 – 12:00           (Timmeren afronden en hut versieren)

Donderdag 28 augustus   9:30 – 12:00   (Spel activiteit)

Donderdag 28 augustus  18.30 – 19.30   (Kijk uurtje)

Op zaterdag 24 augustus van 13.30 tot 15.30 uur is er de mogelijkheid om het T-shirt op te halen in het Argonnepark in Ter Aar. Maar ook op de maandag is het mogelijk het shirt op te halen. Bij het ophalen van het shirt zal ook een programmaboekje meegegeven worden met alle wetenswaardigheden. Het shirt geld zowel voor betaal- als deelnamebewijs. Graag willen wij dan ook dat de kinderen elke dag (dagdeel) zijn of haar shirt draagt.

De kinderen van de mini huttenbouw hoeven geen spullen mee te nemen van huis. Voor timmer, knutsel en spelmateriaal word gezorgd.

Wel adviseren wij geen goede kleding aan te trekken i.v.m. de activiteiten, het kan wel eens smerig worden. Het blijft immers de kinder vakantie week, dus geen vakantie voor de ouders.. 😉

De kinderen krijgen van ons drinken en lekkers. U hoeft dus niets mee te geven. Mocht uw kind een allergie hebben of medicatie gebruiken, zouden wij dit natuurlijk graag van u vernemen tijdens de inschrijving en ook nogmaals bij het ophalen van het shirt als controle.

Het is gewenst om de donderdag droge kleding en een handdoek mee te geven i.v.m. waterspelletjes.

De donderdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur mogen de kinderen aan ouders, opa’s, oma’s e.d. hun creaties laten zien. Dit is gelijktijdig met het kijkuurtje van de Huttenbouw.

Deelname is op eigen risico. Wij doen natuurlijk ons uiterste best om de veiligheid te waarborgen.